Articole

Autismul văzut chiar prin ochii unei fete autiste

Carly avea doi ani când a fost diagnosticată cu autism sever și dizabilități oral-motorii, lucru care a împiedicat-o să poată vorbi. Doctorii au previzionat că nu va putea niciodată să se dezvolte intelectual peste nivelul unui copil de șase ani.

În anii din urmă, a existat un număr de rapoarte inspiratoare cu privire la copii nonverbali (adică nevorbitori) cu autism care au dat dovadă de un limbaj avansat prin intermediul cititului și scrisului. Unul dintre cele mai recente a apărut în această vară, cu relatarea despre un adolescent autist nonverbal care, cu asistența tehnologiei, și-a ținut discursul de absolvire la școală.

O proteină relaționată cu autismul joacă un rol vital în dependența de droguri

Într-un articol publicat în mai 2014 în revista de științe neurologice „Neuron”, cercetătorii de la spitalul McLean anunță că o genă esențială pentru dezvoltarea normală a creierului și relaționată anterior cu tulburările de spectru autist joacă, de asemenea, un rol major în comportamentele legate de dependența de droguri.

Noi descoperiri cu privire la autism și preeclampsie

Un nou studiu a relevat că există șanse de două ori mai mari ca mamele copiilor cu autism, față de alte mame, să fi avut preeclampsie, care implică o tensiune sangvină crescută în timpul perioadei finale a sarcinii. Preeclampsia a crescut de asemenea probabilitatea ca autismul unui copil să fie complicat prin dizabilitate intelectuală.