Metoda Tomatis şi STRESUL

”Aspectul și autocontrolul conștient ale posturii de ascultare duc la calmul dorit, astfel încât urechea inimii se deschide.” (Alfred A. Tomatis)

În zilele noastre, pentru a ne bucura de succes și a face față numeroaselor probleme puse de societate, pentru a duce o viață de familie și profesională care să ne împlinească, trebuie să fim creativi și pozitivi.

Urechea, energizată de aparatul electronic de ascultare, furnizează energia necesară pentru alimentarea procesului gândirii, a reflecției și creativității și conduce la o relaxare fizică și intelectuală.

Terapia prin ascultare Tomatis ajută la optimizarea:

potențialului intelectual, contracarând oboseala și stresul.
Ajutând la reîncărcarea corticală și reducând tensiunea, terapia Tomatis încurajează o viață mai echilibrată. Cu un somn mai bun și o poftă crescută de viață, comunicarea cu cei din jurul nostru se îmbunătățește, la fel concentrarea, memoria și încrederea în sine.

Potențialul creativ va fi considerabil schimbat mulțumită tehnicilor utilizate. După ședințele de ascultare, exercițiile audio-vocale îl ajută pe fiecare participant să-și pună cât mai mult în valoare talentele, conform aspirațiilor sale.

potențialului fizic.
Urechea nu există numai pentru a asculta. Este, de asemenea, organul care controlează echilibrul și stimulează corpul.

Sistemul vestibular, care face parte din urechea interioară, controlează toți mușchii din corp și asigură echilibrul.

Prin folosirea exercițiilor adecvate cu aparatul de ascultare electronic Tomatis, urechea medie este stimulată așa încât urechea interioară își poate îndeplini funcția sa de reîncărcare corticală.

Prin urmare, este vorba despre o restabilire a echilibrului din punct de vedere atât psihologic, cât și fizic. Încrederea în sine crește, iar anxietatea dispare – doi factori care sunt indispensabili pentru îmbunătățirea performanțelor sportive și profesionale.

Organizațiile sportive care au lucrat cu terapia prin ascultare Tomatis au prezentat toate o îmbunătățire a controlului corporal și a spiritului de echipă – datorită unei mai bune înțelegeri a relațiilor. Acest lucru reflectă ceea ce s-a observat la indivizii care urmează ședințe cu aparatul de ascultare electronic Tomatis: tensiunile se reduc, deoarece subiectul și-a schimbat comportamentul.

Asemenea atleților de top, mulțumită unui mai bun autocontrol asupra corpului nostru, putem înfrunta încercările vieții cu seninătate.