Este o metodă alternativă de vindecare, avănd la bază extractele din flori, descoperită de dr. Edward Bach. Acesta şi-a dorit să ofere lumii un sistem de vindecare simplu, accesibil şi usor de folosit de către fiecare dintre noi. Terapia florala Bach are la bază faptul că nu boala în sine trebuie tratată, ci persoana. Astfel, bolile sunt văzute ca efecte ale unor dezechilibre interioare, între emoţii şi psihic, sau altfel spus între suflet şi minte. Restabilirea echilibrului interior va duce la dispariţia bolii.

“Acest sistem de vindecare care ne-a fost revelat în mod Divin, arată că fricile, grijile, anxietăţile noastre şi altele asemănătoare sunt cele care deschid calea invaziei bolilor. Prin urmare, tratându-ne fricile, grijile, îngrijorările şi altele asemănătoare, noi nu numai că ne eliberam de boala noastră, dar în plus Plantele date nouă prin graţia Creatorului tuturor, îndepartează fricile şi îngrijorările noastre şi ne lasă mai fericiţi şi mai bine în noi înşine.”

Dr. Edward Bach “Cei doisprezece vindecători şi alte remedii”

Cum functionează remediile florale
Sistemul descoperit de Dr. Bach include 38 de remedii obţinute din cele mai frumoase plante vindecătoare din farmacia Naturii, care tratează toate dezechilibrele mentale şi emoţionale ce pot cauza boli. Aceste remediile descoperite de Dr. Bach sunt exctracte ce conţin puterea vindecătoare a plantelor, ce ne ridică vibraţia şi ne deblochează canalele mentale, ajutându-ne să privim viaţa într-un mod mai optimist şi pozitiv. Astfel, păstrându-ne în această zonă pozitivă putem să prevenim apariţia bolilor.

Remediile florale pot fi folosite în toate situaţiile care reflectă sau pot duce la un dezechilibrului interior, ca de exemplu:

  • traume şi socuri emoţionale recente sau întamplate mai demult
  • stresul şi oboseala din viaţa cotidiană
  • depăsirea fricilor de orice fel
  • depresii, dezamăgiri, pierderea motivaţiei de a trăi
  • nemulţumiri faţă de propria persoana. Prin împăcarea cu sine se restabileşte armonia interioară şi în relaţiile cu cei din jur

În ce constă consultaţia
Este o discuţie între terapeut şi client pentru a determina împreună cauzele emoţionale ale suferinţelor din prezent. În funcţie de acestea se stabileşte remediul sau mix-ul de remedii necesar.

Durata tratamentului.
oate varia de la caz la caz, dar de regulă durează 3-4 săptămâni, urmat de o evaluare care v-a determina încetarea sau continuarea/schimbarea tratamentului.

Precautii
Terapia florala Bach este o metodă sigura şi naturală. Nu are reacţii adverse şi efecte secundare, se poate folosi împreună cu orice altă formă de tratament.